Connect with us

Sağlık

Çocuklarda Hipertansiyon Nasıl Anlaşılır?

Çocuklarda Hipertansiyon Nasıl Anlaşılır?

Çocuklarınızın gizli bir tansiyonu olabilmektedir. Araştırmalarda 100 çocuktan 3’ünde hipertansiyon olduğu belirlenmiştir. Çocuklarda hipertansiyon nasıl anlaşılır? sorusunun cevapları her geçen gün başarıyla yenilenmektedir.

Tansiyon Belirtileri

Ancak en kötüsü, çocuklukta artmış kan basıncının belirgin semptomlar olmadan, kesinleşmiş tansiyon olabileceğidir. Yani bir çocuk aniden spazmlarla hatta bir hipertansiyon ile yaşama tehlikesiyle karşı karşıya kalabilmektedir. Bu nedenle, baş ağrısı, baş dönmesi, görme bozuklukları, farenjit ve davranış bozuklukları gibi belirtiler sizi şüphe altına almalı ve çocuğunuzu acilen bir hekime götürmelisiniz.

Doğru Hipertansiyon Etkileri

Bir çocuğun hipertansiyona sahip olduğunu anlamak için basıncı uygun şekilde ölçmek gerekmektedir. Bunun için çocuk sakin olmalı, uzanmış, ağlamamalı ve fiziksel yorgunluğa sahip olmamalıdır.Bu durum yetişkinlerde aynı olmamaktadır. Yeni doğmuş bebekler, prematüre bebekler ve 2 yaşından küçük çocuklar için, ölçüm genellikle özel aletler ile yapılmaktadır. Çocuklarda hipertansiyon nedeni idiyopatik veya ikincil olabilmektedir. Bu ne anlama geliyor? İdiyopatik hipertansiyon 2 yaşından itibaren ortaya çıkabilir. Genellikle tesadüfen keşfedilir, etiyolojisi bilinmemektedir ve kalıtsallık bulunmaktadır. Hipertansiyon, böbrek hastalığı, kalp hastalığı, gibi diğer hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Hipertansiyonun nedenlerini keşfetmek, uygun tedaviye yol açacaktır. Kalp veya böbrek damarlarının darlığı ve ayrıca çeşitli tümörler cerrahi olarak tedavi edilecektir. Diğer durumlarda, ilaçlar her çocuk için ayrı ayrı kişiselleştirilmektedir. Bu nedenle, rutin bir inceleme olarak bile çocuklarda kan basıncının yılda en az bir kez ölçülmesi gerekmektedir.. Kalıtsal bir öykü veya kronik bir hastalık durumunda, daha sık ölçülmelidir.

Okumaya devam et
Advertisement
Yorum yapmak için tıklayın

Yorumunuz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement
Yukarı