Connect with us

Sağlık

Burun Akıntısının Sebepleri ve Tedavisi

Burun Akıntısının Sebepleri ve Tedavisi

Burun akıntısı ve soğuk algınlığı çok can sıkıcı bir hastalıktır. Burun akıntısının en sık görülen nedeni, iltihaplanma veya alerji nedeniyle sürekli salgılara neden olan burun mukozasında bir problemdir. Nazal mukoza vücudumuzun en hassas ama aynı zamanda en önemli sistemlerinden biridir. Organizmaların koku arabuluculuğunun yanı sıra birçok önemli işlevi vardır. Burun akıntısının sebepleri ve tedavisi çok çeşitlidir.

Burun Akıntısı Ve Nedeni

Burun akıntısı belirtileri kalıcı burun akıntısı ve şişmiş bir burun mukozasıdır. Başlangıçta sıvı olan sulu salgılama, ilerleyen aşamalarda camsı mukoza salgılarına dönüşür. Ayrıca, kafadaki soğuk algınlığı basıncı ile baş dönmesi hissi oluşabilir. Burun akıntısının birçok nedeni olabilmektedir. Ayrıca, kronik sinüzit veya burnun iç kısmının kronik ve anatomik varyantları göz ardı edilmemelidir. Soğuk, duman, toz, alkol veya psikolojik problemler ve stres gibi durumlar, aynı zamanda ilaçların kötüye kullanılması, burunda akıntıya yol açabilmektedir.

Burun Akıntısı Tedavisi

Burun bölgesinde burun akıntısı nedeni ve paranazal sinüslerin tedavisi ile burun mukozasın yoğun bir bakım uygulanmasıyla belirtiler birkaç gün veya bir hafta içinde kaybolmaktadır. Belirtiler geçmezse, bir uzman doktora başvurmalısınız. Burun akıntısı sadece yaz aylarında ortaya çıkarsa, alerji veya saman nezlesi geçirip geçirmediğinizi açıklığa kavuşturmalısınız. Burun akıntısını önleme durumları bulunmaktadır. Yürürken toz ve dumandan uzak durulmalıdır. Sıklıkla, burun akıntısından önce veya sonra ilaç yardımı ile burun durulanmaktadır. Burun duşu ve burun merhemi ile yoğun bir bakım, nazal mukozanın oluşmasına yardımcı olur ve burun akıntısı gibi semptomları tamamen ortadan kaldırabilir.

Yorum yapmak için tıklayın

Yorumunuz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement
Yukarı