Connect with us

Cilt Bakımı

Kahvenin Güzellik Sırları

Kahvenin Güzellik Sırları

Kahve geçmişten günümüze kadar olan süreçte, kültürümüzde önemli bir yeri olan bir içecektir. Kahve, geçmişten beri en sevilen içecekler arasında yer aldığı gibi aynı zamanda güzellik için de yıllardan beri kullanılmaktadır. Kahvenin cilt için pek çok yararlı etkiye sahip olması, sürekli olarak kullanılmasına neden olmaktadır. İşte kahvenin güzellik sırları ve kullanım amaçları ile birlikte kullanım şekilleri…

Peeling Etkisi İçin Kahve

Kahve, içeriği ve yapısı nedeni ile peeling etkisi yaratan bir tüketim maddesidir. Kahve, bugünlerde piyasada bulunan pek çok peeling etkili ürünleri ile benzer sonuçları vermektedir. Doğal bir peeling olan, cildi uyaran ve cildin canlanmasını sağlayarak güzelleşme sağlayan kahvenin kullanımı ise şöyledir:

1 tatlı kaşığı kahve telvesi ile 1 tatlı kaşığı limonu ve 1 tatlı kaşığı suyu karıştırın; cildinize masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık olarak cilt üzerinde bu karışımı 10 dakika beklettikten sonra ılık bir su ile cildinizi yıkayın. Uygulama sonrasında cildinizin arındığını, ölü derilerin giderildiğini ve cildinizin hoş bir dokuya sahip olduğunu hissedeceksiniz.

Göz Altı Morluklarına Kahve Telvesi

Göz altı morlukları, cinsiyet farketmeksizin kadınların ve erkeklerin rahatsız olduğu durumlardan biridir. Göz altı morlukları yaşa bağlı olarak, uykusuzluğa ve yorgunluğa bağlı olarak ya da genetik yatkınlık kaynaklı olarak kişilerde gözlemlenmektedir. Kahve telvesi, bu rahatsızlığı yaşayan kişilere bir çözüm sunmaktadır. Kahve telvesinin soğuduktan sonra göz altlarına sürülmesi ve yaklaşık olarak 10 dakika bekletilmesinin ardından ılık bir su ile yıkanması, göz altı morluklarının giderilmesine etki etmektedir. Bu uygulama, düzenli olarak yapıldığında göz altı morlukları için iyileşme sağlamaktadır. Aynı zamanda kahve telvesi, göz altı şişiliği yaşayan kişilerin sorunlarını gidermeye yarayan bir uygulamadır. Doğal bir ürün olduğu için hiçbir zararı bulunmamaktadır.

Okumaya devam et
Advertisement
ilgi çeken başlıklar…
Yorum yapmak için tıklayın

Yorumunuz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement
Yukarı