Connect with us

Sağlık

Pasif İçiciliğin Çocuklardaki Etkisi

Pasif İçiciliğin Çocuklardaki Etkisi

Sigara her yaştan ve her insan için zararlı olan bir maddedir. Tüketimi ile sadece içen kişiyi değil aynı zamanda aynı ortamda bulunan ve solumak zorunda kalan herkesi de etkiler. Pasif içicilik adı verilen bu olay sigara içen kişinin maruz kaldığı dumandan dolayı sigara içen kadar etkilenmesi anlamına gelir. Bazen ortamda bulunan bebekler için ise sigara içenden daha ciddi zararlara neden olabilir. Pasif içiciliğin çocuklardaki etkisi yapılan araştırmalar sonucunda oldukça ciddi şekilde ortaya çıkarılmıştır.

Bebeklere Zararı

Yapılan araştırmalar sonucunda sigara içen kişiler nedeniyle pasif içici konumunda olan bir bebeğin damarları 3 yıldan daha fazla erken yaşlanmak zorunda kalır. Damar duvarlarında meydana gelen genişleme nedeniyle de kalp krizi ve beyin kanaması geçirme riski ile karşı karşıya kalabilir. Araştırmalarda anne ve babası sigara içen bir bebeğin atar damarlarında meydana gelen kalınlaşmanın 20 yaşına geldiğinde bariz şekilde fark edilebilir bir hal aldığını da ortaya koymuştur.

Solunum Yolu Hastalıkları

Pasif içici olan bir bebeğin astım da dâhil olmak üzere solunum yolu hastalıklarına yakalanma durumu diğer bebeklere göre 2 kat daha fazladır. Gizli tahribat olarak adlandırılabilecek olan bu durumun oluşmaması adına anne ve babaların bebek sahibi olmaya karar verdikleri andan itibaren sigara ile ilişkilerini kesmeleri gerekir. Hem anne baba hem de bebek için sağlıklı kalmaya katkı sağlar.

Okumaya devam et
Advertisement
ilgi çeken başlıklar…
Yorum yapmak için tıklayın

Yorumunuz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement
Yukarı