Connect with us

Sağlık

Migren Tedavisi Nedir?

Migren Tedavisi Nedir?

Migren tedavi edilemeyen kronik bir hastalıktır. Baş ağrısı ve bulantı, kusma gibi migren ataklarının eşlik eden semptomları için çeşitli ilaçlar bulunmaktadır. İlacın yanı sıra, migren hastaları ideal olarak atak sırasında tahrişe karşı korunmalı ve sessiz, karanlık bir odada bulunmalıdır. Sık sık rahatsızlanmalar olduğu taktirde koruyucu önlemler alınmalıdır.

Migren Tedavisi

Bir migren ilacının amacı baş ağrısı ve eşlik eden semptomları hafifletmektir. Özel migren ilaçları genel analjezik değildir ve bu nedenle sadece migren atağı sırasında alınmalıdır. Ancak mümkün olduğunca erken ağrı sırasında değil, baş ağrısı evresinin hemen başında kullanılmalıdır. Hafif ve orta şiddette ağrı için ilaç tedavisi bulunmaktadır. Hafif ila orta derecede ağrılı migren atağı, salisilik asit veya steroidal olmayan anti enflamatuar ilaçlar gibi reçetesiz satılan ilaçlar ile tedavi edilebilmektedir.

İlaçlar ve çiğnenebilir tabletler, özellikle hızlı etki etmektedir. Genel olarak doktorunuzla hangi ilaçları aldığınızı konuşmalısınız. Çünkü eczanede serbestçe temin edilebilen ilaçlar bile yan etkilere sahiptir. Örneğin, salisilik asit ve profen, mide mukozasına zarar verebilmektedir. Migren hastalarının çoğu da bu ilaçları çok zayıf bulmaktadır. Doktorunuz daha sonra güçlü ve genellikle daha uyumlu ilaçlar önerebilmektedir.

Eşlik Eden İlaçlar

Migren ilaçları, ağrı önleyici ilaçlar veya analjezikler ile konsültasyondan sonra birleştirilebilir. Sonuç olarak, eşlik eden migren semptomları sıklıkla hafifletilebilir. İlk olarak, gerekirse, ilacın daima bulantı için alınması gerekir, bu zaten aura sırasında yapılabilir. Ayrıca migren sırasında ani bayılmalar olabilmektedir.

Okumaya devam et
Advertisement
ilgi çeken başlıklar…
Yorum yapmak için tıklayın

Yorumunuz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement
Yukarı