Connect with us

Sağlık

Güneş Yanıkları Ne Gibi Hastalıklara Sebep Oluyor?

Güneş Yanıkları Ne Gibi Hastalıklara Sebep Oluyor?

Yaz mevsiminin gelmesiyle insanlar tatil planları yapmaya başladı. Güneş altında geçirilen zaman artmaktadır. Bu da vücut da yanıkların ve lekelerin oluşmasına sebep olmaktadır. Aslında güneş insan sağlığı için gerekli vitaminleri barındırır. Kişilerin yaşam kalitesini etkilemektedir. Dozunda alınan güneş ışığı insan sağlığına hiçbir zararı yoktur. Özellikle de tatilde korumasız güneşe çıkıldığı zaman kişinin vücudunda istenmeyen yanıklara ve lekelere neden olabilir. Güneş yanıkları ne gibi hastalıklara neden oluyor denildiğinde, cilt kanseri başı çekmektedir. Derinin erken yaşlanmasına ve deride mümkün olmayan DNA hasarına neden olmaktadır.

Güneş Yanığın Belirtileri Nelerdir

Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için alınacak küçük önlemler ile daha kaliteli zaman geçirmek mümkündür. Güneş yanığı belirtileri kişiden kişiye göre değişir. Kişinin cilt yapısı, güneşte kalma süresi gibi nedenler etkilemektedir. Özellikle beyaz tenli kişilerin, koyu tenli kişilere göre güneş yanığı olma riski daha fazladır. Güneş yanığı belirtileri hemen ortaya çıkmayabilir. Uzun saatler korumasız güneşe maruz kalındığı zaman insan vücudunda kızarıklıkla başlayan yanıklar oluşur. Deride soyulma ve gerilme, su dolu kabarcıklar meydana gelir. Deride oluşan bu deformasyonlar geçtiği zaman yerini kalıcı kahverengi geçmeyen lekelere bırakır.

Güneşten Korunmak İçin Alınacak Önlemler

Yaz mevsiminin başlaması ile birlikte insan hayatında güneşin önemi artarken, insan sağlığına yararı kadar zararı da olduğu unutulmamalıdır. Alınacak önlemler ile oluşabilecek zararı en aza indirgemek mümkündür. Özellikle güneş ışınlarının daha dik geldiği vakitler de güneşe çıkılmaması gerekir. Çıkmak durumunda kalınıyorsa da şapka, gözlük ve koruyucu kullanmak gerekir. Güneş kremi kullanırken cilt yapısına uygun kullanılması koruyuculuk etkisinin artmasına neden olmaktadır. Vücut sağlığı için yazın bol bol su tüketimi yapılmalıdır.

Okumaya devam et
Advertisement
Yorum yapmak için tıklayın

Yorumunuz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement
Yukarı